søndag 29. november 2009

Advent

Endelig!!!!!
Nå har jeg virkelig julestemning, mer enn jeg hadde på julaften i fjor faktisk. Litt rart å tenke på, men det er nok mye fordi jeg var syk en hel uke rett før jul, ble ikke bedre før 23. des så alt av juleforberedelser gikk i vasken.
I år har vi allerede bakt pepperkaker, kjøpt masse julegaver og i dag har vi pynta til advent, vært på juleverksted og vært med på å tenne julegrana jeg vi bor.

Vi var så heldig å bli invitert til Vegar og Carina på juleverksted med ungene. Ungene laga julekort, malte på glass og lagde fine lykter, lagde magneter til å ha på kjøleskapet og pynta pepperkaker. Ungene storkosa seg og hadde en enorm produksjon på den korte tida de egentlig satt stille.
Når vi kom hjem var det klart for å tenne julegrana på lekeplassen. Det er en årlig tradisjon her, og både barn og voksne setter pris på det. Først tente vi grana, gikk rundt juletreet og sang og til slutt kom nissen. Mina prøvde hele tiden å overbevise seg selv om at nissen ikke er farlig. "Nissen ikke farlig, nissen e snill" gikk ho å sa. Ho va tapper lenge, men etter å ha sett på han en stund ville ho ikke mere så vi gikk å lekte litt. Men så fant hun ut at hun ville til nissen, så da gikk ho bort og fikk godtepose, nissen tullet med henne og sa "gakk gakk" i stedet for Takk takk, dermed var isen brutt og nissen ikke skummel mere.
Etterpå akte ungene på de 4 cm med snø vi har, og så gikk vi inn å spiste.
Det var veldig kaldt i dag, ned til minus 7 grader midt på dagen, så ungene kunne ikke være så mye ute. Når de er ute i sånn tørr kulde får de fort hoste (kuldeatsma), og n¨merker jeg at de ligger å hoster litt nede, håper de holder seg friske til jul.

torsdag 19. november 2009

Hjemme med syk liten Mina i dag

Mina er syk i dag, hun har litt feber og er slapp. Når Mamma hentet ungene i barnehagen på tirsdag sa de voksne på avdelingen at hun var litt slapp og virket syk, men vi syntes hun virket helt frisk og det falt oss ikke inn å holde henne hjemme i går. Hun var ikke varm og var i full vigør på kvelden og morgenen i går. I går ringte de meg i 11-tiden og fortalte at hun hadde 38 i feber og var slapp, så da måtte hun jo hentes. I dag virker hun også i fin form, men det er stor forskjell på å være hjemme og være i barnehagen. Vi har kost oss med pepperkaker og sett på Kaptein sabeltannfilm, nå sover hun i senga si, etter mye overtalelse..

Jeg har begynt å strikke meg pulsvarmere, eller det blir vel egentlig votter uten fingre og tommel. Når jeg skal kjøre bil er det greit å ha fingrene og tommelen fremme for å få litt bedre grep og det er også enklere å hjelpe barna med ting og tang på vei til og fra barnehagen med slike votter. Strikker de i tynn alpakka på pinne 3, det er de minste pinnene jeg har strikke tmed tror jeg, misliker tynne pinner, for da tar alt så laaaang tid.

Bilder av Mina sist hun var sånn syk som hun er nå

Her er hun på tur, har hentet lua, dukkesmokk og jakke selv.

søndag 15. november 2009

Dagens strikkerier

I dag har jeg vært alene hjemme, Morten og ungene kjørte til Malangen tidlig i mårrest.
Jeg fikk pakket inn 16 x 2 kalendergaver og ca 10 julegaver som har ligget i boden i måneder. Har mye av gavene i boks, og vet stort sett hva vi skal kjøpe til de som ikke er kjøpt ennå. Har aldri vært så tidlig ute med gavene før. I fjor satt jeg siste dag i november å pakket inn kalendergaver som var kjøpt inn samme dag. Og 23. des. var jeg ute å handlet siste julegave, det skal ikke skje i år altså!

Vi bakte pepperkaker rekordtidlig i år,14 november, fordi i fjor fikk vi influensa og ble til sammen liggende i 14 dager, den siste som ble frisk var jeg og det var 23. des. Så i år er vi litt forberedt!!! Sykdom skal ikke gjøre oss kakeløse i år nei!


Siden jeg bare har hatt meg selv å tenke på kunne jeg ferdigstille et langvarig prosjekt som har kvevet mye opprekking og irritasjon. Nå er den ferdig, er enda ikke helt fornøyd, men Mina var så fornøyd at hun tok den med seg i senga i kveld.




Den er strikket i Karisma og Mor Aase. Hello Kittyen er etter mye om og men sydd på etterpå. Kitty-mønsteret er basert på denne. Og oppskriften er basert på Nøstebarns strømpebukse.

Fikk også tid til å strikke Lucas en hals. Han er blitt velig var på at ull klør, og den første halsen strikket i Smart klær sånn at den får jeg ikke på han. Nå prøvde jeg meg på på Drops Merino Extra Fine og den ble godkjent av Lucas. Her er resultatet:

Fikk også satt et merke på en lue jeg strikket i vår:

En dille...

Jeg har alltid vært glad i å lese, og har masse bøker, spesielt krimbøker. Jeg har lest med aller meste av Holt, Mankell, Lindell, Marklund, Fossum, og moter meg opp til å ta fatt på "Luftslottet som sprengtes" av Stieg Larsson. Den er veldig tykk, ikke det at jeg frykter tykke bøker, men bøker som er så spennende som disse krever sene nattetimer og lange dager, dermed får den vente til jul, for da skal jeg ha masse fri!!! Har fått avspasere 23 og 24. des og 28 og 29. Fryktet at jeg måtte jobbe julaften, har gjort det før og det går helt greit, men siden vi skal ha middagen hos oss er det fint å ha fri på formiddagen til å forberede, i tillegg til å se på tv.
I dag tenkte jeg at jeg skulle legge ut bilder av alle barnebøkene vi har, for jeg visste det var mange... men ikke at det var så mange. Jeg har vært med i en del klubber hvor jeg har fått mye billig, har handlet mye til full pris og mye på salg, og vi har vært på heldig å få sikkert halvparten hos Mortens bror og familien hans.












Ja, ungene har i alle fall nok lesestoff, og for om noen skulle undre om vi er ofte på biblioteket så er vel svaret nei, ikke så ofte...