søndag 14. august 2011

I dag har vi vært i en kjempefin dåp, lille Storm ble døpt, og jeg og Morten ble gudforeldre! God mat og trivelige gjester. Dåpen var i Malangen så vi måtte desverre dra litt tidlig for å få ungene i seng i normal tid. Snart er heldigvis frega en saga blott, så når tunnelen åpner kan man kjøre nøyaktig når man vil, uten å tenke på fergekø.

I går kveld begynte jeg på en hals til Mina, en strikket hals altså. Nøstebarns oppskrift side 60 i "strikk til nøstebarn". Lucas brukte halsen sin bare mer og mer i fjor vinter, så i år må Mina også ha en. Stort sett bruker ungene hjelmlue fra Kivat om vinteren, men av og til bruker de vanlig lue og da er det fint å ha en hals man stoler på holder de gode og varme i halsen.
Halsen er strikket i Pickles merino ekstra fine ca 60 gram gikk med. I oppskriften står det ca 4o gram 3-tråds nøstebarnull, men jeg har strikket halsen litt lengre e nn oppskriften sier, så skulle tro at oppgitt vekt stemmer ganske bra med dette garnet også.

Får ikke til å rotere bildene, dataen min driver en eller annen kampanje mot Flickr, så alt går i sirup der med denne datamaskinen... dere får bare snu på hodet eller pc i stedet :)

IMAG0334

IMAG0333

torsdag 11. august 2011

Dette blir et kort lite skryteinnlegg. Er sliten etter en lang ettermiddag med bursdagsfeiring for Lucas som ble år i dag. Bursdagsselskaper er jammen koselige, men man merker det etterpå.

Skrev for noen dager siden at jeg hadde mailutvekslet med Todamer ang. mere Lima til kjolen min, de hadde rett innfarging. Dagen etter at jeg fikk betalt fakturaen lå garnet i posten! Samme farge og innfarging jeg manglet, kjøpte 3 nøster, håper virkelig det holder altså. I tillegg til garnet jeg hadde bestilt lå det en kjempeflott pinnemåler (aner ikke hva det heter) helt gratis. Den var praktisk fordi det er linjal og litt forstørrelsesglass på den, den er fra KnitPro btw. Todamer er en super butikk jeg kommer til å bruke flere ganger, ikke pga. den gratise pinnemåleren men for rask svar på mail og ikke minst rask levering.

August1 145August1 146

Ha en god kveld alle sammen!!

tirsdag 9. august 2011

Endelig har vi fått malt veggen i spisestuen! Har lenge snakket om at vi synes det er litt for hvitt her i stua og spisestua. Litt merkelig utsagn kanskje, siden jeg føler jeg maler alt hvitt for tiden... Men vi tenkte det kunne være fint med en kontrastvegg. Jeg var på Obs bygg å kjøpte Lady Pure Color i fargen betong her en dag og i går malte Morten veggen. Og vi er kjempefornøyd!!!! Utrolig fin farge og nydelig maling. Matt maling er faktisk ganske fint, spesielt til den blanke hylla og skapet.

August1 155
August1 150

Og har som alltid ikke FØR-bilder, men dere ser i alle fall hvor fint det ble, før var veggen hvit altså.

Ha også bilder av døra på kjøkkenet som vi malte i tavlemaling. Denne har jeg faktisk FØR-bilder av. I det siste bildet har jammen meg min vakre krakk sneket seg inn.(veldig fornøyd med den malejobben altså)
August1 090
IMAG0320

Koselig om du legger igjen en liten kommentar.


mandag 8. august 2011

Olive

Har sett så mange som har strikker kjempefine Olivegensre, masse insirasjon på Ravelry og Hobbyboden, så nå skal jeg strikke min egen!

Kjøpte mønsteret på Ravelry, link til mønsteret her. Tenkte jeg skal bruke Abuelita 3 tråds garn fra Pickles i fargen Gress.

Er litt usikker på hvilken jeg skal ha som kontrastfarge. Har kjøpt fargen Lime i samme garn som Gress, men er ikke helt sikker. Har lyst på noe litt knæsjt, som lilla, oransje eller rødt.. men det blir nok ikke det....

Vi glemmer at jeg har en kjole som nesten er ferdig, et Baktus-skerf som må festes tråder på og hekles en kant rundt. Har en mariusgenser til meg som bare mangler montering, en Fanagenser også til meg som mangler armer og et par pulsvarmere hvorav en mangler 2 cm.... UFOer i lange baner, men de får bare ligge å kose seg litt til.

Lucas hadde forresten sin første dag på SFO i dag. Det gikk helt strålende. Jeg satt der sammen med de voksne i ca 30 min, da hadde jeg kun sett han da vi kom, så da gikk jeg ut å spurte om jeg kunne gå, og det var helt greit. Hentet han kl 1300 og da var han full av inntrykk og historier. Tror det er aller kulest at de har så mye frihet, og dermed ansvar. Det er ikke gjerder rundt uteområdet, de får være ute eller inne som de vil, de får være på smårommene som de vil, ja rett og slett styre litt selv. De ansatte sa at når skolen begynner er det mye mer struktur, da skriver de seg opp på lister over aktiviteter de vil delta på og de har mer faste utetider. Disse frihetene kan bli litt mye også, for det er kanskje litt vanskelig å slå seg til ro når man vet at det er så mye annet gøy der ute, men håper og tror han takler det godt. Er veldig glad for at han hadde flere kompiser og venninner på SFO, det var nok derfor han følte seg veldig trygg med en gang.

søndag 7. august 2011

Malingen min bare ballet på seg altså. Skulle først bare male skapet, så fant jeg ut at kista, krakken og døra også kunne få seg ett strøkmaling.
Jeg kom forresten på hvorfor jeg ikke har malt så mye møbler før, det er rett og slett alt for mye prik og styr... Glad vi er feridge, måtte få hjelp av Morten også med malingen.
Her er kista før og etter, vi ble forresten veldig fornøyd.

IMAG0306

IMAG0309





Skapet glemte jeg desverre å ta før-bilder, ble litt ivrig, men etterbilde har jeg i alle fall: Dette ble vi også veldig fornøyd med, var så utrolig lei det mørke at om malingen at eneste måten jeg orket å ha det i hus var å male det. Så da var det bare å prøve å male da! Ett strøk heftgrunning og tre strøk hvit oljemaling. Jeg maskerte ikke opp rundt glasset, fant ut at å skrape etterpå ville være mindre arbeid.

IMAG0316

Vi stifte et nytt bekjentskap i maleprosessen vår, nemlig tavlemaling. Hadde en dør på kjøkkenet i billig laminat-papp opplegg.. stygg og gammel, så da satset vi ikke så mye med å prøve tavlemaling. Gikk for billigste variant, Biltema til 109 kr. Tre strøk og vips, fiks ferdig tavle. Hittil har den fungert kjempebra, og ungene elsker den.
IMAG0320


Vi dro på hytta på onsdag og var der til i går (lørdag). På torsdag dro vi til Finnsnes for å titte litt i butikkene og se innom brukthandelene i området. Jeg er ikke sånn veldig ivrig brukthandelgåer, men finner av og til noe, så liker å se av og til. Jeg har lenge sett etter et syskrin i brukthandelene her i Tromsø, uten å ha funnet noe. Men tror dere ikke det sto ett og ventet på meg på Finnsnes? LYKKE. Lurer på om det skal males, eller bare få være sånn det er.
Inni syskrinet var det noen knapper, skolisser, strikkepinner og litt rask når jeg kjøpte det. Tror ikke så mye av det kan brukes, men har ikke sett gjennom det helt ennå. Tenkte å ha det til knapper, målebånd, flettepinner og andre småting til strikkingen. Fikk et tips hos en venninne om at jeg kan bruke det til smykkeskrin, det var jammen meg en god ide, så nå starter jakten på ennå et syskrin...

IMAG0321
IMAG0322

Helga ble også brukt til å plukke bær, for det meste blåbær. To timer i skogen ga oss ca 7 kg blåbær (etter den er rensket). I tillegg plukket Morten litt molter når han var på tur til Sollitinden. Dette har vi begynt å lage syltetøy av. Og herligheten vi har brukt for å lage syltetøy er min nye etterlengtet kjøkkenmaskin KitchenAid!!! Den er rett og slett genial. Har laget muffins, ostekrem, fløtekrem og otekake til nå (i tillegg til syltetøy) og er rett og slett imponert! Anbefales på det sterkeste.
IMAG0314
IMAG0319

IMAG0318


tirsdag 2. august 2011

Kjolestrikking

Holder på med litt oppussing her hjemme, kun småting men tidkrevende er det uansett.
Prosjektene er: male et mørkt Bombay-skap hvitt, male topplokket på Bombaykista hvitt, male Ikeakrakken lilla, male trekantbordet på nytt, male døra på kjøkkenet i tavlemaling og male "inngangen" til kjøkkenet hvitt. PUH, det ble mye på en gang, men når jeg alt er i gang med malekosten er det greit å bare kjøre på, ikke sant?

Mangler stort sett ett strøk på alt, så det kommer bilder senere når alt er klart.

I tillegg har jeg innimellom strikket litt på kjolen fra Tine Solheims bok Maskepi. Strikker i Lima på pinne 4. Kjolen skal etter oppskriften strikkes i dobbel alpakka fra Drops, og i følge Drops skal en tråd Lima ha samme strikkefasthet, noe den også har. MEN man bruker MYE MYE mer Lima enn Alpakka. I følge oppskriften skal det gå 500 g alpakka, som gir ca 850 meter, om man regner lengen på halvpartene av nøstene (siden man strikker med dobbel tråd). Jeg hadde 10 nøster Lima, som tilsvarer ca 900 meter, så lur som jeg var trodde jeg at dette skulle gå fint. Noe det ikke gjorde, hadde ca 15 cm igjen av kjolen i tillegg til ca 4 cm på hver av armene og halsutringningen når jeg ble tom for garn... Var på Snarby i Tromsø og så etter samme innfargingen, noe de ikke hadde. De er de eneste i Tromsø som selger Lima (andre selger Drops, men altså ikke Lima). Kjøpte to nøster i en annen innfarging i håp om at det passet, noe det ikke gjorde i det hele tatt, utrolig stor fargeforskjell. Trodde rett og slett ikke jeg skulle få tak i mere i den innfargingen. Men så på mandag sendte jeg mail til Todamer.no og spurte om samme innfarging, samme dag som jeg igjen dro på Snarby. På Snarby fant jeg 4 nøster innerst i hyllen deres med rett fargekode!!! og jeg har fått mail fra todamer om at de har. LYKKE så nå har jeg bestilt 3 nøster fra todamer. Det bør holde.

Her er noen bilder, mangler ca 5 cm med flettestrikk, samt en bord nederst, i tillegg til armene og halsen. Beklager de noe dårlige mobilbildene, men orker ikke å kople speilrefleksen opp mot dataen nå...
IMAG0312

IMAG0311


Vi fikk en jordbærplante fra svigermor i vår, som vi plantet i blomsterbedet vårt. Hadde i grunn ikke noe tro på at det skulle bli avling, men jammen ble det ett bær modent!
Nord-Norsk hjemmedyrka bær, nam nam

IMAG0310