onsdag 12. oktober 2011

I dag er det ordentlig guffent vær ute, vind og regn, brr.. Må innrømme at vi har hatt lite styggevær siden i vår egentlig, så på fredag sto jeg i barnehagen og snakket med en annen mor som var like usikker på hva vi skulle kle barna i ute, det var jo så lenge siden vi hadde opplavd regn. Kanskje en mild overdrivelse, men er faktisk litt usikker på hva jeg skal kle på ungene, vi har i alle fall begynt med ullundertøy, men vinterdress og annet vinterutstyr får vente en stund til tenker jeg. Mina har fått en ny Reima vår/høstdress, eller egentlig ikke ny, den har ligget i skapet i sikkert to år før den plutselig dukket opp her uten at hverken jeg eller Morten kan huske å ha kjøt den. Men lappene hang på og jeg kan såvidt erindre at jeg kjøpte en dress til Lucas på tilbud for leeeeeenge siden.. han har selvsagt vokst fra dressen både i størrelse og alder, men jeg er glad for at Mina godkjente en dress som er brun, grønn og hvit.

Som jeg tidligere har skrevet så har jeg lånt en bok på biblioteket som heter Barneklær og kosedyr, her er noen dårlig mobilbilder av det jeg har lyst å strikke fra boken. Den inneholdt også en masse morsome 80-talls mønstre på klær til barn, artig å se hvordan jeg sikkert var kledd som barn :)
IMAG0366
IMAG0367
IMAG0368
Jakkene er utrolig kule, spesielt den med fletter, tror Mina må få en sånn en dag.

Var hos frisøren i går, 5 mnd siden sist...er alt for dårlig til å komme meg til frisøren før jeg får en grusom utvokst frisyre.. men her er resultatet, tatt med dårlig kamera på laptopen..
Oktober2 002

Fikk forresten nyhetsbrev fra Strikkenett om at fra den 17 oktober har de 25% på all alpakka fra Drops!!!

mandag 10. oktober 2011

Krim på vei hjem til meg

I postkassen altså! Jeg er superfan av alt som heter britisk krim kan nevne Poirot, Frost, Gentley, Lewis, Morse, Miss Marple, Thorne, Foyle osv osv.
Når høsten og vinteren kommer snikende ramler det alltid litt krim ned i poskassen min, tror nok det har noe med årstiden som for meg oppfordrer til inneaktiviteter, dere som kjenner meg vet jeg ikke er så himla glad i å være ute og i alle fall ikke på vinteren og i mørket. Vi nærmer oss mørketiden med stormskritt så det er fint å være litt forberedt. I år blir heldigvis mørketiden litt forkortet for oss, da vi skal besøke min onkel, tante og søskenbarn i Abu Dhabi til jul!!! Det gleder vi oss vilt til.
I dag har jeg bestilt denne fra cdon.no. Cdon er litt dyrere enn det trenger å være, men jeg har så mange Poirotbokser fra den norske bokssammensetningen at det er greit å fortsette med det..
Dette er Poirot 11, lurer litt på at det bare er gamle episoder, men time will show. Reserverte samtidig Poirot 12 som kommer i november.
Fra play.com, som er min favorittfilmbutikk bestilte jeg disse:

og

Det som er så genialt med play er at de har fri frakt, og at de sender alt du har bestilt hver for seg, så det skal litt til å komme over tollgrensen på 200 kr, i alle fall går det fint med en dvdboks eller en film.

Brits-puslerier har jubileum og lodder ut julekalendere!!! Her er linken til henne om du vil delta eller bare lese litt

Ferdig UFO

Endelig har jeg somlet meg til å gjøre ferdig pulsvarmerene/vantene jeg begynte på for sikkert 1,5 år siden. Det begynte som et prosjekt der jeg skulle lære meg fletting, men de endte opp ferdig lenge etter jeg hadde tenkt, og jeg har strikket masse fletter før disse ble ferdige. De er strikket i Viking alpakka silke, et utrolig flott og herlig garn. Kunne virkelig tenkt meg en jakke eller en undertrøye i dette garnet. Det var litt dyrt da, koster vel 54 kr for nøstet, så skal jeg strikke noe stort så må jeg være 100% sikker på prosjektet først. Til disse pulsvarnerne gikk det med bittelitt over ett nøste, det er det som er årsaken til at det tok sånn tid, for jeg måtte nemlig til ganrbutikken å kjøpe mer garn.. for der har jeg jo ikke vært på 1,5 år..*kremt*
Garnet er forresten kjøpt på Bundingen, min favorittgarnbutikk!!!! Utrolig koselig betjening og masse hjelp å få, anbefales. Den ligger på Jekta for de som ikke har oppdaget den.
Bildene ble litt rare... fargen er egentlig en mellomting...
Her:
IMAG0375
IMAG0378
Her er et bilde av meg og lille som dukket opp på telefonen, tror det er tatt for noen uker siden da jeg var hjemme med febersyk lille..
IMAG0364

søndag 9. oktober 2011

HUV garn og sko

Endelig har jeg fått ferdig noe av det hemmelige uvenngarnet mitt. Her har jeg brukt to nøster av det røde bomull/acrylgarnet og litt av det lilla. Garnet var utrolig hardt å hekle med, spesielt siden jeg hadde dobbel tråd. Men luen ble ganske god å ha på, Mina likte den i alle fall. Er faktsik litt stolt av den, for det er det føste hakla plagget jeg har laget. Har tidligere laget noen oppvaskkluter, og noen få oldemorsruter, men dette er jo et ordentlig plagg.
Oktober1 005
Oktober1 006

Jeg har lyst å lære meg å hekle, men synes det er mye vanskeligere enn det var å lære seg å strikke. Det er ikke så mye man kan gjøre feil på strikkingen, kan du rett og vrang så kan du rett og vrang, det er ikke helt det samme med heklinga, da må du vite hvordan du skal snu, hvor du skal stikke ol. Men jeg blir bedre og bedre på heklinga også.

Nå har forberedelsene til vinterene for alvor startet her i heimen. Mina måtte ha seg nye vintersko, og når Skoringen hadde 2 for prisen av 1 kjøte vi henne Viking goretex. Disse skoene har vi hatt fra ungene var små og vi har vært kjempefornøyd med dem. Ungene er aldri våte eller kalde i disse skoene, og de kan vaskes i maskinen etter bruk i gjørme og slaps på våren. Skoene er litt dyre, 899, men samtidig så er ungene ute så mye at jeg synes vi skylder dem klær og sko som gjør at de trives og har det godt når de er ute.


Som par nr to valgte vi Sorel til Lucas. Han har et par Viking, som passer i år også, men han er skolegutt i år. Jeg har innsett at han er litt lat, men mest av alt ivrig etter å komme seg ut. Jeg ser at han neppe blir å ville bruke vinterskoene, fordi de har borrelås og er litt trege å få på, så jeg tror han blir å bruke cherrox hele vinteren om han ikke får noe enklere. Så Sorelskoene har jeg tro på at han kommer til å bruke. De er like lette å ta på, og mye varmere enn å gå med cherrox hele vinteren.

Var også å kjøte han cherrox i går, for det er helt nødvendig å ha disse i overgangene mellom vinter/vår og høst/vinter.
Valget falt igjen på Viking. Viking thermo cherrox er de aller beste i mine øyne. For det føste er de de eneste cherroxene med ullfor (30% ull), de er superlette, har grove spor under og de er tilpasset barn som har høy vrist. Mina har sine fra i fjor.
IMAG0374
En siste forberedelse som er gjort er at jeg har kjøpt inn flere joggebukser i ull fra Janus, har innsett at Lucas ikke kommer til å "ha tid" til å kle på seg de hjemmestrikka ullbuksene når han skal ut, så trikset blir da og kle ha på han ulljoggebukser, så han mest sannsynlig hoder seg varm ute også. Ser Coop Obs skal ha tilbud på krinkelullbukse til uken til 179 kr, så da blir jeg å kjøpe noen til tror jeg.

lørdag 8. oktober 2011

Tine Solheim-kjole

Endelig har jeg fått tid til å ta bilder av, og ikke minst bruke min nye kjole.
Den ble ferdigstrikket i sommer, men vi har rett og slett hatt alt for fint vær her i Tromsø til at jeg har kunnet bruke den før nå, men nå er høsten her for fullt så i går hadde jeg den endelig på meg.
Oppskriften fant jeg i boken "Maskepi" av Tine Solheim. Det er en utrolig inspirerende og flott bok, men ikke så mange oppskrifter som er overkommelige for meg.
Kjolen er strikket i Lima (i oppskriften bruker hun dobbel tråd Drops alpakka) og jeg er rett og slett kjempefornøyd!!! Flettene kommer fint frem selv om det er alpakka i garnet og den er akkurat passe varm til kalde dager.
Oktober1 008
Oktober1 002
Oktober1 003

Ellers kan det meldes at det snør i Tromsø, ikke så mye at det legger seg, men nåk til at bilen min skal få vintersko i løpet av helgen.
Ungene skal i flere bursdager i helgen og jeg skal sitte i sofaen og strikke, er nemlig ikke helt i form og vil gjerne forebygge den store forkjølelsen denne gangen.
Ha en fortreffelig helg alle sammen!