søndag 18. mars 2012

Ny seng til Mina

Mina reiste på en liten vinterferie med Bestemor på torsdag, de dro på hytta først, så til Malangen etterpå. Mens hun var borte fant vi ut at vi skulle lage seng til henne. Vi har i lengre tid planlagt å bygge seng til henne, men det har blitt utsatt. Nå passet det perfekt, for da kunne vi overraske henne når hun kom hjem.
Rommet hennes er veldig lite, dersom hun skal ha en vanlig seng på 200 x 75 cm blir det bokstavelig talt å ta halve tommet hennes. Tanken var også å få henne opp fra gulvet slik at vi kan få utnyttet hele gulvet. Det vi måtte gjøre da var rett og slett å bygge selv. Detsom vi har en lengte på 180 cm, så går senga på andre veggen, og tar derfor ikke så stor plass. Jeg handlet inn maling, Lady supreme finish og grunning, Morten handla materialer, stort sett på Biltema tror jeg.
Under senga har hun fått seg en kasse med plass til masse oppbevaring. Madrassen er en gammel barnesengmadrass med trekk sydd av stoff fra Ikea. Putene er stappet med gamle babydyner. Her prøver vi å gjenbruke litt av det vi ikke lengre trenger. Uglestoffet er kjøpt på Jysk. Jeg har akkurat begynt å lære meg å sy på maskin, så det ble ikke perfekt, men akkurat godt nok :)
IMAG0560
I andre enden, unger stigen skal hun ha skrivebord. Vi rakk ikke å mmontere dette, men det skal bli som et skatoll på en måte. Det blir slik at hun kan slå opp bordet når hun ikke bruke det, for å ikke oppta så mye gulvplass. Bordet vil festes med sterke magneter. De to hyllene dere ser er bokhyller.
IMAG0559
Mina ble veldig overrasket og glad når hun kom hjem, nå ligger hun i senga si og leker. Ikke så lett å få sove i en så fin seng.
Den mangler enda hvertfall ett strøk maling i tillegg til skrivebordet (som skal males rosa). "Kronene" på toppen skal også males rosa.
IMAG0558
Skal prøve å få til et bilde av hele senga på samme bilde, men det er ikke så lett da rommet ikke er stor nok til å komme meg langt nok unna med mobilen, går sikkert bedre med speilreflekskameraet. Tar det i morgen i dagslys.


Har også hatt tid til å strikke på Friika, det går fremover men det er enda masse jobb som gjenstår. Friika er ikke så vanskelig, men tidkrevende med alle flettene.
IMAG0561

2 kommentarer:

  1. Så smart løsning! Ser ut som et supert jenterom. :)

    Takk for at du ble med på Løv lotteriet mitt. Da ligger lodd nr. 171 i potten til deg.

    God kveld videre fra Huldra :)

    SvarSlett
  2. Så flotte løsninger! Stilig med kroner på senga.

    SvarSlett