søndag 29. november 2009

Advent

Endelig!!!!!
Nå har jeg virkelig julestemning, mer enn jeg hadde på julaften i fjor faktisk. Litt rart å tenke på, men det er nok mye fordi jeg var syk en hel uke rett før jul, ble ikke bedre før 23. des så alt av juleforberedelser gikk i vasken.
I år har vi allerede bakt pepperkaker, kjøpt masse julegaver og i dag har vi pynta til advent, vært på juleverksted og vært med på å tenne julegrana jeg vi bor.

Vi var så heldig å bli invitert til Vegar og Carina på juleverksted med ungene. Ungene laga julekort, malte på glass og lagde fine lykter, lagde magneter til å ha på kjøleskapet og pynta pepperkaker. Ungene storkosa seg og hadde en enorm produksjon på den korte tida de egentlig satt stille.
Når vi kom hjem var det klart for å tenne julegrana på lekeplassen. Det er en årlig tradisjon her, og både barn og voksne setter pris på det. Først tente vi grana, gikk rundt juletreet og sang og til slutt kom nissen. Mina prøvde hele tiden å overbevise seg selv om at nissen ikke er farlig. "Nissen ikke farlig, nissen e snill" gikk ho å sa. Ho va tapper lenge, men etter å ha sett på han en stund ville ho ikke mere så vi gikk å lekte litt. Men så fant hun ut at hun ville til nissen, så da gikk ho bort og fikk godtepose, nissen tullet med henne og sa "gakk gakk" i stedet for Takk takk, dermed var isen brutt og nissen ikke skummel mere.
Etterpå akte ungene på de 4 cm med snø vi har, og så gikk vi inn å spiste.
Det var veldig kaldt i dag, ned til minus 7 grader midt på dagen, så ungene kunne ikke være så mye ute. Når de er ute i sånn tørr kulde får de fort hoste (kuldeatsma), og n¨merker jeg at de ligger å hoster litt nede, håper de holder seg friske til jul.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar